PLENNEWSLETTERfacebooktwitteryoutube

PRZEFILTRUJ PO GRUPIE WYDARZEŃ LUB WYBIERZ Z WIDOCZNYCH PONIŻEJ:

TOSCANA z Alessią di Donato
Data: 20 kwietniaGodz.: 18:00Wolne miejsca: 0
W kwietniu Alessia zabiera nas do żydowskiej Toskanii i tamtejszych wspaniałych, słonecznych dań. Ugotujemy wyjątkową zupę z ryb i owoców morza (cacciucco alla livornese), przyrządzimy bruschettę z wątróbką (bruschetta coi fegatini) i kuskus z warzywami i z mięsem (cous cous alla livornese), a na deser… ciasto z migdałami (torta di mandorle). Warsztaty trwają 3-4 godziny i odbędą się w MENORA InfoPunkt, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.
BRAK BILETÓW
Kuchnia Żydów włoskich – warsztaty z Bartkiem Kieżunem
Data: 25 kwietniaGodz.: 18:00Wolne miejsca: 6
Zapraszamy na kolejne warsztaty z Krakowskim Makaroniarzem. Tym razem przy wspólnym stole przygotujemy sałatkę ze starej pszenicy, lasagne, risotto z dynią oraz – na deser – tiramisu… dla leniwych! Warsztaty trwają 3-4 godziny i odbędą się w MENORA InfoPunkt, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.
Kuchnia Żydów hiszpańskich z Bartkiem Kieżunem
Data: 26 kwietniaGodz.: 18:00Wolne miejsca: 6
Kuchni włoskiej uczyliśmy się w Menorze przez ponad rok! Teraz rzucimy okiem na to,co działo się na Półwyspie Iberyjskim, by sprawdzić jakie tradycje żydowskie przetrwały tam do dziś! Przygotujemy: Quajado, Berenjena con miel, Cocido i Natillas de arroz con leche. Warsztaty trwają 3-4 godziny i odbędą się w MENORA InfoPunkt, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.
Wybierz inny dzień w kalendarzu powyżej.