PLENNEWSLETTERfacebooktwitteryoutube

PRZEFILTRUJ PO GRUPIE WYDARZEŃ LUB WYBIERZ Z WIDOCZNYCH PONIŻEJ:

Wielokulturowa Polska: kuchnia tatarska – warsztaty kulinarne z Dżennetą Bogdanowicz
Data: 25 majaGodz.: 16:00Wolne miejsca: 8
To będzie drugie spotkanie w naszej sali kulinarnej z Dżennetą Bogdanowicz - gospodynią Tatarskiej Jurty, mistrzynią świata w pieczeniu kiszki i babki ziemniaczanej. Nauczymy się przygotowywać: zupę cymes- marchwiankę na gałeczkach ziemniaczano-mięsnych, babkę ziemniaczaną na wołowinie, placuszki mączne smażone na maśle posypane cukrem pudrem lub z jabłuszkami oraz napój tatarski z wody, miodu oraz z dodatkiem soku z cytryny. Warsztaty potrwają 3-4 godziny i odbędą się w MENORA Info, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.
Malka Kafka zaprasza na Szabat – warsztaty kulinarne
Data: 30 majaGodz.: 18:00Wolne miejsca: 4
Tym razem Malka zabierze Was na Machane Jechuda w Jerozolimie - targ, na którym Żydzi z całego świata, zapraszają do posmakowania ich kultury. Do przepisów, według których przygotujecie zaprawy i mieszanki przypraw, dołączone będą propozycje, jak możecie używać ich w domu. Zaprawy, które przygotujcie, zabierzecie do domu (zapewniamy słoiczki, buteleczki). Ale oczywiście nie zapomnimy też o celebrowaniu Szabatu i życia już podczas warsztatu! Warsztaty trwają 3-4 godziny i odbędą się w MENORA Info, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.
Wybierz inny dzień w kalendarzu powyżej.